Ρύθμιση του Διαβήτη, τώρα!

Στην Ελλάδα, οι διαβητικοί ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, ενώ παγκοσμίως, περισσότεροι από 7.000.000 άνθρωποι ετησίως, χάνουν την ζωή τους.

Το Διαβητολογικό Ιατρείο είναι ένα Παθολογικό Ιατρείο, στο οποίο ο εξειδικευμένος και με κλινική εμπειρία Παθολόγος – Διαβητολόγος, σας βοηθά όχι απλώς να πάρετε θεραπεία, αλλά να διατηρείτε συνεχώς ρυθμισμένο το σάκχαρό σας, παρέχοντας τις πλέον εξειδικευμένες υπηρεσίες στην πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε διαβητικής επιπλοκής και συννοσηρότητας. Μόνο έτσι μπορείτε να αποφύγετε τις πολλές και βαριές επιπλοκές της διαβητοπάθειας.

Το Διαβητολογικό Ιατρείο παρέχει ενημέρωση – διαιτολόγια, εργαστηριακή παρακολούθηση (Βιοχημικός έλεγχος, HbA1C), ινσουλινοθεραπεία, δοκιμασία ανοχής γλυκόζης, έλεγχο οργάνων και διαβητικών επιπλοκών (διαβητικό πόδι).

Στο « Πρότυπο Κέντρο πρόληψης και θεραπείας χρόνιων ελκών και διαβητικού ποδιού», η Παθολόγος – Διαβητολόγος Δρ. Μαριάνθη Αρχανιωτάκη, (λινκ), επικεντρώνεται και επενδύει στην εκπαίδευση: μύηση  στην υγιεινή διατροφή και άσκηση, υιοθέτηση ευνοϊκών προτύπων διαβίωσης, φροντίδα των κάτω άκρων, αυτοπαρακολούθηση /αυτοδιαχείριση του διαβήτη και έγκαιρη αναγνώριση των διαβητικών επιπλοκών. Ασχολείται ιδιαίτερα με την εξατομικευμένη Ινσουλινοθεραπεία και την εκπαίδευση των ασθενών για επιτυχή προσαρμογή των δόσεων στη διατροφή και στην καθημερινότητα με σκοπό την αποφυγή υπογλυκαιμιών-υπεργλυκαιμιών και μεγάλων διακυμάνσεων.

Ο προσωπικός ζήλος και η αρμονική συνεργασία με τους συνεργάτες ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, διευκολύνουν τη διαχείριση των δύσκολων διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων τόσο στις προγραμματισμένες επισκέψεις όσο και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

  1. Διατηρείστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα
  2. Ασκείσθε έστω και λίγο κάθε μέρα
  3. Προγραμματίστε τα γεύματα σας με τη βοήθεια διαιτολόγου
  4. Ελέγχετε το σάκχαρο σας τακτικά μόνοι σας
  5. Ελέγχετε συχνά τη πίεση και τα λιπίδια στο αίμα σας
  6. Όταν αρρωσταίνετε κυρίως με πυρετό ενημερώνετε το γιατρό σας.
  7. Επισκεφθείτε τον Παθολόγο – Διαβητολόγο σας, τουλάχιστον μια φορά στους 4 μήνες
  8. Μη ξεχνάτε. Μπορείτε να ζείτε μια απόλυτα φυσιολογική ζωή