Πρότυπο Κέντρο πρόληψης και θεραπείες χρόνιων ελκών και διαβητικού ποδιού

Το «Πρότυπο Κέντρο πρόληψης και θεραπείας χρόνιων ελκών και διαβητικού ποδιού» αποτελεί την εξειδικευμένη ιατρική απάντηση στην ανάγκη των ατόμων με διαβήτη ή με άλλες παθήσεις που προκαλούν χρόνια έλκη, να αντιμετωπίσουν ολοκληρωμένα τις επιπτώσεις της πάθησής τους και να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό ενός ποδιού.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου, είναι ο Αγγειοχειρουργός Κωνσταντίνος Λαμπρέτσας, με μεγάλη κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού. Διενεργεί τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις και ειδικεύεται στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων χωρίς χειρουργική επέμβαση εφόσον είναι εφικτό ή μεαγγειοπλαστική (stent), bypass για την αποκατάσταση των αγγείων του ποδιού.

Το Κέντρο μας, προσφέρει ολιστικές θεραπείες από διακεκριμένους, άκρως εξειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς ειδικοτήτων που αφορούν τον διαβητικό ασθενή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πάθησής τους. Η συστηματική ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η προϋπόθεση για όλα τα στάδια της θεραπείας των επιπλοκών.

Συνεργάτες Ιατροί:

Επίσης, συνεργάζεται με εξειδικευμένο Ποδολόγο.

Γραμματειακή υποστήριξη: Ταρπινίδου Αγγελική

Οι Υπηρεσίες μας

Το «Πρότυπο Κέντρο πρόληψης και θεραπείας χρόνιων ελκών και διαβητικού ποδιού»   παρέχει:

Διάγνωση, πρόληψη, παρακολούθηση και εκπαίδευση για τη σωστή διαχείριση της πάθησης και του εξειδικευμένου προβλήματος, φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική διόρθωση των αγγειακών βλαβών και καθαρισμό των ελκών.

Επισκεφθείτε την συνεργαζόμενη εξειδικευμένη ομάδα των ιατρών του Κέντρου μας,  για ρύθμιση του διαβήτη και έλεγχο των επιπλοκών του. Επίσης, εάν εμφανιστεί στο πόδι σας πληγή που δεν κλείνει, εάν παρατηρήσετε χρωματική αλλαγή ή φουσκάλες σε σημεία του ποδιού. Ζητήστε επειγόντως ραντεβού, εάν έχετε φλεγμονή στο πόδι ή εάν πονάει, εάν είναι πρησμένο, εάν αισθάνεστε ότι έχει πυρετό.

Να θυμάστε ότι ο έλεγχος από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, μπορεί να σώσει το πόδι σας από έναν ακρωτηριασμό.  Μία τέτοια ιατρική ομάδα διαθέτει το «Πρότυπο Κέντρο πρόληψης και θεραπείας χρόνιων ελκών και διαβητικού ποδιού», με εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας ιδιώτες ιατρούς, που συνιστούν και τη συνεργαζόμενη ομάδα Διαβητικού ποδιού.